25 вересня 2021 року за ініціативою Генконсульства Республіка Польща та з нагоди святкування 400-річчя Хотинської битви в місті Кам′янець-Подільський проходила гра-квест “Skarb Podola“. Реалізацією заходу займалась доцент кафедри  Барбара Янушкєвіч. У грі взяли участь 9 команд, серед яких – студенти-полоністи факультету іноземної філології та команда історичного факультету К-ПНУ, скаути з Вінниці, старшокласники Кам‘янець-Подільської НВК № 13, учні шкіл району та м. Нетішин.

На відкритті гри були присутні віце-консули Генерального Консульства Республіки Польща у м. Вінниця Бартош Шеліга та Іоанна Шеліга, викладачі та співробітники університету й нещодавно відкритого  Центру польської мови та культури. Студенти-старшокурсники могли спробувати себе у ролі волонтерів та допомагати учасникам виконувати завдання на різних етапах гри: переписати текст пером і чорнилами, здійснити театральну постановку, зробити костюмоване фото в дусі епохи,   вгадати на смак різні «мікстури», написати текст “привітання до короля”, пояснити значення фразеологізмів та ідіом, заспівати улюблену пісню польською мовою тощо.На завершення всі учасники змагання отримали цінні подарунки та велику настільну гру “Хотин”.

Гравці дійшли до висновку, що справжнім скарбом Поділля, у пошуках якого вони перебували упродовж всього квесту, є люди, які жили і працювали в нашому місті в далекому минулому й ті, які прославляють його досі.
Студенти-полоністи долучились до гри “Skarb Podola”