5 жовтня відбулись секційні засідання щорічної наукової конференції студентів та магістрантів Кам′янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Майбутні вчителі-полоністи взяли участь у роботі підсекцій “Риторика” (керівник – доц. Білоусова Т.П.) та “Польська мова” (доц. Стахнюк Н.О.).

Секція “Риторика” об′єднала здобувачів освіти 1-3 курсів факультету іноземної філології різних спеціальностей, магістранта природничо-економічного факультету. 17 учасників прослухали й зацікавлено обговорили 4 виступи.  Єлізавета Нетеча (1 місце) наголосила на позитивних і негативних рисах стилізації життя молоді в період карантинних обмежень. Доповідь Катерини Ковальчук (2 місце) містила практичні поради щодо індивідуальної роботи з дітьми, які вивчають іноземну мову. Владислав Михайлюк (3 місце) познайомив присутніх з поняттям “скевоморфизм” – наслідування явищ минулих часів у науковому, економічному, технічному поступі суспільства. Виступи оцінювались шляхом анкетування.

У роботі підсекції “Польська мова” взяли участь здобувачі вищої освіти 3 курсу спеціальності 014 Середня освіта Мова і література (польська). Було заслухано та обговорено доповіді з цікавих та актуальних тем сучасної польської мови. Учасники отримали рекомендації щодо підготовки матеріалів для публікації у збірнику наукових статей.

Молоді науковці висловили такі побажання щодо покращення цього виду діяльності: виділити окремий день (години) для проведення конференції, ширше інформувати студентів про роботу секцій, розвести у часі роботу різних секцій для задоволення різнобічних інтересів учасників.  Дякуємо нашим полоністам за активну участь у заході та бажаємо подальших успіхів на дослідницькій ниві!

 

 

Чергова наукова конференція студентів та магістрантів К-ПНУ