18 грудня 2019 року генеральний консул Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі відвідав Кам′янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Зустріч відбулась на запрошення ректорату університету й за сприяння  доцента кафедри слов′янської філології та загального мовознавства Барбари Янушкєвіч. На світлині – пан консул і викладачі кафедри Людмила Вишневська, Наталія Стахнюк, Барбара Янушкєвіч.

Пан консул мав змістовну зустріч з ректором університету професором Сергієм Копиловим, на якій обговорювались питання подальшої співпраці. Відвідав музей університету, кабінет полоністики, етнографічний музей-лабораторію.

Дамян Цярціньскі зустрівся зі студентами історичного факультету та факультету іноземної філології,  провів лекцію з питань співпраці між нашими країнами, перспектив України щодо євроатлантичної інтеграції. Порушені в лекції проблеми викликали загальне зацікавлення та багато запитань, на які слухачі отримали змістовні відповіді. Наприкінці виступу пан Дамян зробив приємні передріздвяні подарунки трьом учасникам зустрічі, серед яких – студент 4 курсу полоніст Денис Бекешко й завідувач кафедри слов′янської філології та загального мовознавства професор Семен Абрамович.

Того ж дня відбувся феєричний концерт, у його підготовці взяли активну участь викладачі Вікторія Ринда, Барбара Янушкєвіч, студенти факультету іноземної філології, які вивчають польську як першу і другу іноземну мову. На концерті були присутні духовні особи, учні та викладачі НВК № 13 з поглибленим вивченням польської мови, очільники та представники польських спільнот.

Після концерту учасники долучилися до католицької різдвяної традиції ділення оплатком, який символізує взаємопрощення, є знаком любові та приязні. Спілкування в неформальній обстанці супроводжувалося співанням колядок і чаюванням.

Це був чудовий початок різдвяних свят!

 

 

Шановний гість із Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі в нашому університеті