Три студентки спеціальності 014 Середня освіта Мова і література (польська, англійська) 4 тижні провели у Цєшині на курсі, який вже 33-й рік поспіль проводить Сілезький Університет (м. Катовіце, Польща) під егідою Національного Агентства Академічних Обмінів.
Літинська Яна розповідає: Літня школа польської мови та культури – це неймовірний досвід. Безліч нових та яскравих емоцій, які досі переповнюють мене. Нові знайомства,  цікаві уроки,  екскурсії у незнайомі міста, чудові та корисні заходи –  такі, як тиждень екології чи вивчення польської жестової мови. Я неймовірно вдячна, що мала можливість отримати такий цінний досвід.
Ємець Діана: Побувавши у Цєшині в літній школі NAWA , я зрозуміла, що кожен народ має свою унікальну культуру та традиції. Це дуже цікаво й пізнавально. Пропоную кожному з вас обов’язково відвідати це місце, щоб розширити свій світогляд і знайти нових друзів” ().
Я неймовірно рада, що отримала можливість навчатись у польській літній школі, це досвід, який не зрівняється ні з чим.

Рибачок Дарина: Найбільше мені сподобалось те, що кожного дня у нас були цікаві заняття, як обов’язкові (2 з польскої мови), так і додаткові різної тематики. Було цікаво слухати і дізнаватись щось нове. Перебування там  – суцільна практика не лише з польскої,  а й англійської мови, оскільки студенти нашої школи були з усього світу, з понад 40 країн. Спілкуючись, ми дізнавалися про культуру, звичаї,  традиції різних країн та народів. Можу впевнено сказати, що мій рівень знань та мовленнєвих навичок з польської та англійської мов значно покращився. 
Кожної неділі – активний відпочинок: відвідали кілька міст, багато музеїв,  ходили в гори.
Мені надзвичайно сподобалось у літній школі,  і якщо буде можливість,  хотіла б поїхати туди знову
.

Отже, з новим досвідом, з новими знаннями, з новими силами – у новий навчальний рік!
З цінним досвідом, новими знаннями, новими силами – у новий навчальний рік! Спогади учасників літньої школи польської мови та культури