Протягом місяців  проводилась кропітка підготовка до реалізації програми академічної мобільності, в якій взяла участь Мирослава Побережна – студентка 4 курсу групи Ang1b18, яка вивчає польську як другу іноземну мову. Вона ділиться своїми враженнями:

Засмучена, що не вдалось відвідати Польщу… Події того дня на кордоні я не забуду ніколи: жінки з дітьми різного віку, старі люди, інваліди, постраждалі. І паніка…
Зважаючи на обставини, мені та іншим учасникам з України, які не змогли приїхати до Польщі,  дозволили відвідувати заняття онлайн. Тож заняття проводились як очно (для тих, хто перебував у Польщі), так і  онлайн. Лекції були надзвичайно пізнавальні та цікаві, а під час практичних занять, на яких ми виголошували свої реферати, було цікаво більше дізнатись  про історію, літературу та інші особливості країн Східної Європи.

Дуже вдячна польським викладачам, координаторам, та й взагалі усім полякам, за їх неоціненну підтримку, яку ми відчули від викладачів. Виявилось, що один із них, історик за фахом, не раз бував у Кам’янці-Подільському, тож ми говорили про минуле рідного міста. Він показував фотографії фортеці, костьолів, інших кам’янецьких пам’яток, і відчувалося, як всі зацікавились рідним Кам’янцем. Тому я запросила одногрупників та викладачів, коли закінчиться ця жахлива війна, приїхати до нас на екскурсію. Маю надію, що це відбудеться якнайшвидше…
Під час занять, які проводили викладачі з різних країн (Польща, Литва, Болгарія, Україна тощо), я отрималап чудову можливість навчатись у них. Щиро вдячна за мовну практику в середовищі носіїв мови, поповнення багажу знань та лексичного запасу, розширення власних горизонтів, за можливість поспілкуватись з приємними і розумними людьми. На таких людях тримається світ!

Академічна мобільність: спогади Мирослави Побережної