До уваги випускників середніх навчальних закладів. Кафедра слов′янської філології та загального мовознавства запрошує Вас вивчати польську мову і зарубіжну літературу за зазначеною спеціальністю.

Далі – пряма мова наших викладачів.

Я, Білоусова Тетяна Павлівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри слов’янської філології та загального мовознавства, хочу сказати Вам наступне. Змінюються часи, відходять у минуле політичні сили, забуваються події, знецінюються ідеали… Звучать нові пісні, складаються нові вірші… Але всюди, завжди і назавжди потрібні гарні вчителі та вихователі. Завжди будуть діти, завжди буде школа і в ній – та людина, якій (перефразовуючи слова відомого педагога Костянтина Ушинського) ми ввіряємо моральність і розум наших дітей, ввіряємо їхню душу, а разом із тим – майбутнє нашої Вітчизни.

Половина мого життя пов’язана з університетом і філологією. Іноді я думаю: може, варто було обрати іншу спеціальність? І кожного разу приходжу до висновку, що саме філологія відкрила мені чудовий світ літератури, мови, ідей, теорій та прекрасних людей… Я вчила (і, маю надію, чогось-таки навчила) тисячі студентів, яких щиро люблю і пам’ятаю. А нових студентів запрошую до нас на навчання!

Запрошуємо на навчання за спеціальністю 014 Середня освіта (Мова і література (польська)