Три студентки нашого університету: Світлана Карп’юк, Анастасія Івахнюк та Аліна Кало з 1 серпня є учасницями Літньої школи польської мови в Цешині. Школу організовує Сілезький університет у Катовіце, і наші студентки беруть участь у Літній школі в рамках стипендії, що фінансується Національним агентством академічних обмінів. Літня школа в Цешині триватиме майже місяць!
Протягом місяця дівчата вивчатимуть польську мову під наглядом чудових викладачів Сілезького університету. У програмі – подорожі, конкурси, диктант і… вечір народів, під час якого студенти представлять свої країни. Буде на що подивитися, адже в Цешині навчається близько 200 людей із майже 70 країн!
У Цешині Світлана, Анастасія та Аліна мали нагоду зустрітися особисто з Монікою Пацукевич, польською викладачкою, яка за направленням NAWA працює в нашому університеті. Моніка Пацукевич у Цешині взяла участь у конференції для викладачів NAWA.
На фото ви бачите наших студенток, Моніку Пацукевич та Маріуша Чеха, директора департаменту «Польська мова» Національного агентства академічних обмінів. Світлина зроблена під час урочистого відкриття Літньої школи та конференції вчителів NAWА.
Чекаємо на розповіді та фото наших студентів!
Варто додати, що ще одна студентка – Яна Літинська – бере участь у літній школі онлайн.
А тепер географічна цікавинка. Цешин – невелике, але надзвичайно цікаве місто на півдні Польщі. Одна його частина знаходиться в Польщі (там навчаються наші дівчата), друга – в Чехії. Ви можете вільно ходити між польським і чеським Цешином без жодного прикордонного контролю. Чи знаєте ви, яка європейська столиця найближча до Цешина? Відень (це приблизно 330 км)! Шлях до Варшави та Праги приблизно однаковий (близько 370 км).
Наші студентки на літній школі польської мови у Цешині