Викладачі кафедри слов′янської філології та загального мовознавства в умовах загальнонаціонального карантину проводять заняття з використанням модульного об’єктно орієнтованого динамічного навчального середовища (MOODLE), ZOOM, Skype, Viber, електронної пошти, роботи у вайбер-групах тощо.

Зокрема, доцент Білоусова Т.П. працює зі студентами в Skype, через Viber,  за допомогою електронної пошти та в MOODLE. Оцінка за практичне заняття з “Основ наукових досліджень”, “Риторики” складається з балів за письмове виконання завдань у MOODLE та балів за усні відповіді на запитання. Відеоконференції проводяться за розкладом, на них з′являються 80-90 % студентів.

Асистент Ринда В.В. також плідно співпрацює зі студентами-полоністами в MOODLE, проводить навчальні заняття та консультує з питань “Практики усного та писемного мовлення польської мови” за допомогою Viber та шляхом електронного листування. Важливим чинником діяльності є дотримання розкладу занять, оприлюдненого на сайті університету.

Доцент Дворницька Н.І. проводить заняття з курсу “Загальне мовознавство” за допомогою Viber, а заключний колоквіум планується у Zoom. Контрольні роботи студенти надсилають на перевірку електронною поштою.

Нагадаємо про порядок проведення екзаменів, заліків, захисту курсових робіт (проєктів) за дистанційною формою навчання у Камянець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка під час карантину

Заліки. За результатами навчання у поточному семестрі (даними електронного журналу) студентам виставляються рейтингові оцінки з кредитного модуля (навчальної дисципліни) у відомість обліку успішності, отриману викладачем на особисту електронну поштову скриньку. Скановану копію відомості викладач надсилає на адресу електронної пошти деканату факультету. Друкований примірник екзаменаційної відомості подається до деканату факультету після завершення карантину.

Розклад екзаменів не пізніше як за місяць до початку екзаменаційної сесії оприлюднюеться на вебсайті факультету. Викладачі, які мають приймати екзамен, отримують на особисті поштові скриньки екзаменаційні відомості. Екзамени проводяться у письмовій (електронній) формі за екзаменаційними білетами.

Викладачі розробляють та розміщують в електронному навчальному курсі навчальної дисципліни на платформі MOODLE (чи на інших електронних платформах Google Classroom тощо) екзаменаційні білети, де передбачено комбінацію екзаменаційних запитань, що потребують письмової відповіді. Відповідь може бути введена у поле для введення безпосередньо після тексту запитання або написана від руки і вкладена як фото відповіді файлом.

Якщо екзамен проводиться у вигляді тестових завдань різних типів (відкритих, закритих, вибіркових, на відповідність), доступ до них відкривається на одну пару (дві академічні години) у визначений деканатом факультету час, доведений до екзаменатора і студентів.

У випадку відсутності електронного навчального курсу дисципліни або технічної неможливості окремих студентів увійти до модульного об’єктно орієнтованого динамічного навчального середовища (MOODLE), екзаменатор розробляє для кожного студента екзаменаційний білет та надсилає  на особисту електронну пошту (Viber, Тelegram тощо). Упродовж однієї пари (дві академічні години) з моменту відправлення студент письмово виконує  екзаменаційне завдання, вказує своє прізвище, ім’я, спеціальність, курс, шифр групи та назву навчальної дисципліни й надсилає чітку фотографію відповіді на електронну пошту (Viber, Тelegram) екзаменатора.

Після перевірки та оцінювання отриманих відповідей екзаменатор повідомляє студентів через електронну пошту (Viber, Тelegram тощо) про результати оцінювання письмових відповідей. Окрім того, надсилає їм графік проведення відеоспівбесід (із зазначеним часом) з використанням сучасних засобів відео- та аудіо комунікації (Viber, Zoom, Skype тощо). Графік таких відеоспівбесід погоджується з деканом факультету.

Згідно з графіком екзаменатор проводить зі студентами кожної академічної групи відеоспівбесіду, за результатами якої виставляє екзаменаційну оцінку в відомість обліку успішності  та повідомляє результати екзамену студентам.

Після завершення екзамену екзаменатор не пізніше наступного дня надсилає скановану копію відомості обліку успішності на адресу електронної пошти деканату факультету. Друкований примірник відомості подається у деканат після завершення карантину.

Захист курсових робіт. Відбувається за графіком, складеним деканатом. Комісію із захисту формує і розміщує на своєму вебсайті кафедра. Студенти надсилають для перевірки курсові роботи керівникові за тиждень до дати захисту. Голова комісії із захисту отримує на особисту електронну поштову скриньку відомість обліку успішності. Захист курсових робіт  здійснюється в синхронному режимі із забезпеченням  авторизації особи виконавця роботи.

Після перевірки курсових робіт керівником та оцінювання отриманих відповідей комісією голова комісії за погодженням з її членами виставлє у відомість обліку успішності оцінку за курсову роботу та повідомляє результат захисту студенту. Не пізніше наступного дня  надсилає скановану копію відомості обліку успішності на адресу електронної пошти деканату факультету. Друкований примірник відомості подає у деканат після завершення карантину.

Працюємо дистанційно